Kettingen

Kettingen trends 2011

Kettingen trend 2011: Ketting in laagjes

De beste manier om een simpele outfit snel en stijlvol te upgraden is met laagjes sieraden. Dus dat geldt ook voor kettingen in laagjes. Daar kun je bijna niet fout mee gaan. Deze trend is niet te missen, je kunt er simpel in meegaan door een of meerdere lange dunne kettingen om te doen. De ketting kan zilver of goudkleurig zijn, maar kraaltjes of steentjes of zelfs bedeltjes kan ook. Kettingen in verschillende lagen kun je dragen zoals je zelf wilt. Elke ketting is te gebruiken, maar zorg wel dat ze niet te dik of breed zijn, wat ook geldt voor kralen of stenen. Zilveren kettingen met parels en kristallen zijn altijd goed. Veren, ribbels en tassels zullen ook veel te zien zijn. Gelaagde kettingen zijn uitstekend te combineren met witte kleding en overige sieraden zoals ringen.

  • kettingen veren
  • Kettingen laagjes
  • Kettingen veren

Kettingen trend 2011: Statement ketting

Statement sieraden zijn super trendy en als je het slim wilt aan pakken om mee te gaan in de trend, kies je er neutrale en solide kledingstukken bij. Statement kettingen zijn groot, met gigantische stenen en funky, excentrieke designs. De mix van metalen als brons, zilver en goud is een hoogtepunt voor deze kettingen. Doe daar kleuren bij om een Afrikaanse invloed te gebruiken. Waar eerst kleine juwelen en steentjes de trend voor statement kettingen waren, worden deze nu dus veel groter en opvallender. Meer kleur, maar nog steeds even opmerkelijk en hip. Een statement ketting is niet zomaar een ketting, het is een gewaagde ketting en die moet je kunnen dragen. Natuurlijk kun jij dat dus ook!

Kettingen trend 2011: Ketting met veren

Wilde, excentrieke kettingen? Misschien niet zo wild, maar zeker opvallend: kettingen met veren! De indianenstijl, of ook wel Boho genoemd, bestaat al langer en gaat nu weer een hoogtepunt bereiken. Met deze stijl kun je namelijk een boel hippe accessoires mixen. Een ketting met veren is net als de veren oorbel toch wel uniek te noemen. Veren zijn een gewaagde keuze, maar in combinatie met franjes en tassels totaal niet vreemd. Veren zijn stijlvol en sierlijk, en komen in heel veel verschillende soorten en maten. De kleur van de kettingen kan ook alle kanten op gaan. Een pauwenveer is het toppunt van kettingen met veren, maar felle onnatuurlijke kleuren zullen vooralsnog de standaard veren niet vervangen. Een combinatie is dan weer helemaal hot!

TOP 3 (willekeurige volgorde) merken kettingen

Kettingen topper: Dji Dji Italia

De Italiaanse invloeden op de kettingen (en natuurlijk de overige sieraden in de collectie) van Dji Dji Italia maken dit merk een snelle stijger in sieradenland. De Love Stories collectie biedt trendy, kleine zilveren hartjes die opvallen en zeer in de smaak vallen. Verkrijgbaar in verschillende groottes en kleuren. Het vernieuwende Dji Dji Italia slaat aan en weet haar doelgroep steeds weer te verrassen met verfrissende designs. Ideaal om te dragen bij een collier of armband, maar de kettingen kunnen zich ook eenzaam uitstekend redden.

  • Kettingen d & g
  • Kettingen zilver
  • kettingen goud met zilver

Kettingen topper: Blush

De prachtige, stijlvolle 14 karaats gouden kettingen van Blush worden ontworpen door de makers van het welbekende Ti Sento en zijn alleen al daarom de moeite waard. Welke kleurencombinatie je ook wilt, alle kettingen en kleuren zijn verkrijgbaar en worden elk half jaar weer aangevuld met een nieuw assortiment dat volledig aansluit op wat op dat moment in de mode is. Complementeer je kettingen of ketting dus vooral met een mooie ring of armband! Qua kleding hoef je je geen zorgen te maken: voor iedere outfit is een hippe combinatie te vinden.

Kettingen topper: Dolce & Gabbana

Wie echt fashionable wil zijn met kettingen, mag D&G natuurlijk niet overslaan. De collecties van Dolce & Gabbana worden al jaren geprezen en hoog aangeschreven en dat is niet zonder reden. D&G kenmerkt zich door de eigentijds creaties en sieraden (dus zeker ook kettingen!) die het huidige modebeeld aangeven, eren en zelfs opwaarderen. Met D&G kun je niet fout gaan, elke ketting is uniek is zijn soort en draagt dan ook een naam om aan te geven wat de designer wil duidelijk maken met deze ketting.